donderdag 9 februari 2012

Blokzijlermerentocht

Gisteren was een interessante dag, de dag begon als gewoonlijk met een bakkie koffie, de startpagina van facebook en het nieuws. Wat eindigde met de voorbereidingen van het NK Marathon, wat verreden zou worden. Ondertussen was ik al weer aan het zoeken welke toertocht er voor die dag op het programma stond, en tevens heb ik eens even gekeken wie van de oude schaats/skeelergenootjes er mee deden met het NK vrouwen. Veel bekenden namen kwamen voorbij, Elma de Vries, Ria Westenbroek, Margo van de Merwe en Petra en Yvonne Spigt! Met een aantal van deze vrouwen heb ik zelf in het verleden geskeelerd en geschaatst. Yvonne was een skeelervriendinnetje van mij, ik vond het fantastisch om weer eens een volledige marathon wedstrijd te kunnen kijken! En dat notabene op natuurijs. Het was een geweldige wedstrijd, erg spannend! En natuurlijk heb ik mijn favoriet, Yvonne Spigt, vanaf de bank zitten aanmoedigen. En ze won!!! Super!
Toen de wedstrijd er op zat ben ik me maar eens klaar gaan maken voor de toertocht van de dag: de Blokzijlermerentocht. Isabel, mijn zusje die met mijn vader schaatsen aan het halen was voor de winkel van mijn oom, liet me weten dat ze ook wel zin had om mee te gaan.
En op naar Blokzijl gingen we, het weer was niet zo mooi als de dag ervoor. Erg bewolkt met heel af en toe de zon. De route ging deels over de grachten in blokzijl, over het meer en dan weer over kleine slootjes. Het was een mooie tocht maar wel flink afzien. Op het meer hadden we eerst de wind tegen tot aan dwarsgracht, daarna werd het iets beter, toen hadden we de wind in de zij, en daarna eindlijk lekker de wind in de rug.
Het was een zware tocht, en ik voelde de kilometers van de vorige dag flink in de benen. Na een paar honderd meter waren mijn benen verzuurd. Het was voor mij echt bikkelen, vooral met zo'n bliksemschicht van een zusje! Die met haar zieke hoofd (dikke griep) mij er zonder veel moeite uit schaatste. Ik had niet verwacht dat mijn conditie zo slecht was. Maar als ik er over nadenk kan het ook bijna niet, dat je na twee jaar niks doen nog conditie hebt.
Ergens baal ik er nog steeds van dat ik het schaatsen nooit meer op heb gepakt, na dat ik terug ben gekomen uit Canada 7 jaar geleden. Dan had ik misschien nu bij de Marathon schaatsers gereden. Maar ik ga gewoon door! Vandaag even een rustdag, maar morgen gaan we er weer vol tegen aan!

Aantal km gereden gister: 35 Km
Totale KM stand: 75

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...